Kent meydanında Ulu Cami ile bütünlük oluÅŸturan yapı; Dulkadirli Alaüddevle Bey tarafından XV. yüzyıl sonlarında inÅŸa ettirdiÄŸi anlaşılmaktadır.
Tek katlı, açık avlulu, tek eyvanlı medrese plan düzeni gösteren yapı, Güneyinde mescidi, gerisinde açık avlusu ve öÄŸrenci odaları binayı tamamlar.
Yapıda ön plana çıkan düzgün kesme taÅŸ iÅŸçiliÄŸi ve Memluklu tarzı mukarnaslı pencere uygulaması önemlidir.
Türbe Kısmı ise: Alaüddevle Bey’in, Safevilerce katledilen oÄŸlu Åžahruh Mehmed adına 1510 yılında inÅŸa ettirmiÅŸtir. Kare formda, içten kubbeli dıştan piramidal örtü ile kapatılan yapı, medrese ile bütünlük arz eder. Türbedeki sandukaların biri de Alaüddevle beyin kızıdır ve diÄŸer altı sanduka ise KurtuluÅŸ Savaşı milli kahramanlarına aittir.